Nak Kurus?? Ubah Tabiat Dan Mindset Dalam Masa 21 Hari

Pernah dengar tag line ni??

Boleh ke terus kurus dalam masa 21 hari??

Mustahil la kan, dah gemok bertahun-tahun tiba-tiba dalam masa 21 hari terus slim melim.

Sebenarnya apa yang paling penting dalam proses untuk menguruskan berat badan dan kesihatan diri adalah dengan kita perlu menguruskan tabiat dan mindset kita dulu.

Tabiat tidak boleh dibuang, ia hanya boleh diganti.


Sebab apa hanya 21 hari?? 

Sebabnya dalam tempoh 21 hari yang pertama ini kita berusaha untuk install / gantikan tabiat gaya hidup dari aspek pemakanan, aktiviti fizikal dan cara berfikir ke arah yang lebih baik.

Untuk sesuatu berubah, diri kita sendiri yang perlu berubah. Untuk sesuatu itu menjadi lebih baik, diri kita sendiri yang perlu jadi baik.

Kitalah yang perlu mengambil 100% tanggungjawab untuk melakukan perubahan dalam hidup kita

Fokus

Menurunkan berat badan adalah satu subjek yang serius dan perlu kepada fokus.

Perumpamaanya adalah seperti matapelajaran yang kita belajar di universiti, yang mana merangkumi 80% peperiksaaan dan 20% kerja kursus

Di dalam misi untuk kurus jugak konsep ini juga boleh digunakan, ini bermaksud 80% perlu kepada pemakanan yang seimbang dan 20% datangnya daripada gaya hidup aktif atau bersenam.

Jika gagal untuk meluangkan masa untuk bersenam, masih lagi ada markah dalam pemakanan, tetapi jika gagal tentang pemakanan, maka gagal lah seluruh mata pelajaran ini.

Tetapi jika kita fokus kedua-dua perkara, maka susah pastinya kita akan peroleh keputusan cemerlang dalam menurunkan berat badan secara sihat 100% confirm!!

Siapa yang buat pastinya dia akan dapat, siapa tak buat orang lain yang akan dapat.

Kita perlu setkan buat untuk diri kita sendiri, bukan buat untuk orang lain.

Insyaallah berbaloi-baloi, lebih baik kita berdisplin sekarang daripada menanggung keperitan penyesalan pada masa akan datang.

So apa tunggu lagi nak ke kurus dan sehat??

Bertindak sekarang!!

Perlu bertindak sekarang, untuk yang berminat nak join program online jom kurus siap ada support team dan meal plan yang baik just klik SINI

Semoga artikel ni bermanafaat untuk korang, komen la kat bawah dan share la baru best 🙂

Please follow and like us:
error

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of